Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa vindkraftsparken vid Galmsjömyran

Snälla kommunpolitiker i Sandvikens kommun, lyssna på den lilla människan som bor på landsbygden.

Det har tidigare sagts i media att Sandvikens kommun tänker skydda Högbo Bruk och dess närområde från alla typer av exploatering. Där bråkas det om en eventuell kraftledning som riskerar att dras över golfbanan, stackars golfare. Nu är det hög tid att ni kommunpolitiker bryr er om oss i Västra delen av kommunen med och lägger ert veto mot Njordrs planer på att bygga en vindkraftspark vid Galmsjömyran.

Detta område är en pärla med dess kuperade terräng, bäckar och sjöar, samt avsaknaden av större genomfartsvägar. Vilket kommer att bli totalt förstört om inte planerna på vindkraftsparken inte stoppas.

Vår familj tillbringar mycket tid i dessa skogar för framför allt bärplockning, fiske och bad. Det är alltid mycket människor där som gör detsamma som oss, är i naturen och njuter av tystnaden och skördar av överskottet av skogens guld i form av bär, svamp och fisk.

Både Naturskyddsföreningen och Friluftsfrämjandet i Sandviken yrkar på att Vindkraftsparken skall stoppas. Dessutom finns i en radie på 25 km runt Galmsjömyran redan idag flera vindkraftsparker, med totalt cirka 150 vindkraftverk. Så visst kan man säga att det räcker nu, att denna del av länet och kommunen redan dragit sitt strå till stacken när det gäller grön el och klimatomställning. Säg därför stopp nu och låt andra delar av landet komma ikapp innan det fortsätts byggas mer i vår natur.

Marie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare