Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Studenterna borde ha förstått bättre än att fira på det sättet

Lokala nyheter säger idag (19/6) att 30 studenter tros ha fått corona. Den troliga spridningen ska ha berott på den lek som gick ut på att förflytta mat från mun till mun.

Ni må vara teoretiskt kompetenta till mycket, men någonstans har det nog klickat ändå, om studenter inte kunnat ta till sig råd och information om smittspridning som de tre senaste månaderna präglat befolkningens vardag. Det finns många kraftuttryck för ert agerande, men jag avstår från dem då de säkerligen inte kommer att tryckas.

Att ni fått en vit mössa utan några krav teoretiskt eller praktiskt är kanske inte så mycket att jubla över heller för er del. Värdet i en vit mössa försvann 1968, (sista avgångsklass) då underkända elever fick gå ut bakvägen och fick tenta om sina misstag eller brister.

Jag missunnar er inte ett firande, men under rådande omständigheter borde ni förstå bättre, och kunskapsmässigt är det många år och besvikelser tills ni kan använda era kunskaper. Vad jag menar är att teoretisk kunskap fungerar tillsammans med praktiskt kunnande. Det ni gjorde kan jämföras med "klumpehor", med 30 olika partners utan skydd, och det hade ni aldrig gjort tror jag.

gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare