Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Studentfesten kan ni glömma

Svar till N.M.: Sätt Sverige i karantän så vi kan fira vår student

Om nu Sverige sätts i karantän liknande Frankrike, så kommer det att vara utegångsförbud. Det vill säga det enda man får göra är att gå till närmaste butik och handla nödvändig mat, gå med husdjur en kort runda och eventuellt gå en motionsrunda i trädgården, om man har någon. Om man bryter mot detta så blir det dryga böter.

Tror du verkligen att ni kommer att få håll avslutningsfester då, om Sverige sätts i karantän? Nej, det tror jag knappast, så oavsett karantän eller inte, så kommer era studentfester vara inställda i vår. Om ni vill hålla en studentfest, så får ni nog se till att skjuta fram den en–två månader.  Kanske i mitten av augusti om vi skall vara någorlunda realistiska är en möjlig tidpunkt.

Så kära bortskämda N.M, er studentfest kan ni glömma. Så om du är orolig för att det skall smitta många människor, så är ett antal påverkade studenter som slutat och drar runt bland gårdar och hus knappast något som Folkhälsomyndigheten skulle tillåta.

Stanna inne, tvätta händerna, håll minst två meters avstånd och undvik all fysisk kontakt med äldre sköra människor. Då hjälper du till att minska spridningen, och då kommer fler att lura döden.

Äldre man utan hatt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare