Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Ännu fler fordon har ställts upp på otillåten plats

Annons

Enligt tidigare insändare i Arbetarbladet har en kommunal fotbollsplan i Bomhus förändrats till uppställningsplats för husvagnar. Förändringen har skett utan laga tillstånd/bygglov.

Från kommunens sida sker inget, det händer som vanligt noll när Gävle kommun är ansvarig.

Vill peka på att vägen till fotbollsplanen är en gångväg som motorfordon inte får framföras på. Dessutom är det en gångväg som används frekvent av elever från skolan inför sina orienteringar.

Nu växer antalet fordon på fotbollsplanen, vore på sin plats med en bom nu och avvisning av befintliga fordon. Om Gävle kommun inte visste det, så krävs bygglov enligt plan- och byggförordning (2011:338) för att få ställa upp dessa husvagnar då de inte står i anslutning till ägarens bostadshus, det är alltså att betraktas som svartbyggen.

Husvagnarna står på en kommunal fotbollsplan året runt. Eller är det tillåtet i Gävle kommun att kommuninvånare skapar sina egna uppställningsplatser lite var som helst, utan erforderliga tillstånd? Det är på tiden att ansvarig inom Gävle kommun svarar på dessa frågor nu och vidtar lämpliga åtgärder!

Vandrare i Bomhus

SVAR DIREKT:

Hej Vandrare i Bomhus.

Du har helt rätt, uppställning av husvagnar får inte ske hur som helst och ska inte ske på kommunens mark utan att man söker tillstånd från kommunen. Gävle kommun vill att alla invånare ska ha bra livsmiljöer och därför beklagar vi att kommunen inte har tagit tag i det här.

På bygglovsavdelningen arbetar vi med tillsyn över otillåtna åtgärder enligt plan- och bygglagen och vi önskar att du skickar in en skriftlig anmälan till oss så att vi kan hantera det som ett tillsynsärende.

Har du frågor så når du oss via kommunens kundtjänst 026-17 80 00.

Gävle kommun, Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare