Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + Svar direkt: Är inte utbildning mer värt inom omsorgen i Hofors?

Nyligen publicerades en annons internt på vår arbetsplats om att det skulle bli en nattjänst ledig på våran enhet. Många är intresserade av att jobba natt och det var över tio sökande till tjänsten.

Häromdagen var det dags att få svar, vem skulle få tjänsten? Vi är övertalig personal på enheten, men vår chef har alltid poängterat att man inte har en tjänst på enheten utan i kommunen.

Ett vårdbiträde fick tjänsten, då man enligt min sektion på Kommunal kunde räkna arbetsår som tillräcklig kompetens och likvärdig en undersköterskeutbildning. Det här vårdbiträdet har också blivit erbjuden att studera till undersköterska och tackat nej till det.

Det fanns flera av de sökande som var undersköterskor som blev otroligt besvikna, då man känner att utbildningen inte är värd mer inom omsorgen. Varför ska man då lägga tid och pengar på att utbilda sig? Kommunen har dessutom påpekat att man vill höja kompetensen för att säkra äldreomsorgen.

Vid ett tidigare tillfälle där det var ett vikariat som skulle tillsättas har vår chef också sagt till vårdbiträden som har LAS-tid och företrädesrätt till vikariat, inte var kompetenta nog att få vikariatet. Det vikariatet fick en undersköterska som inte har en fast tjänst och saknar LAS-tid och företrädesrätt, efter att hon hotat med att hon skulle börja jobba på Region Gävleborg i stället. Man var då rädd att förlora en kompetent undersköterska.

Nu helt plötsligt, är vi som undersköterskor inte värda mer än vårdbiträden!

Undersköterska i Hofors Kommun

SVAR DIREKT:

Vid tillsättning av tjänster måste arbetsgivare alltid följa lagar och kollektivavtal. Vid den specifika tjänsten var fackförbundet Kommunals ingång att det var LAS-listan och företrädesrätt som skulle gå före krav på utbildning.

Hofors kommun som arbetsgivare värdesätter kompetens högt och därav har möjlighet att studera på betald arbetstid erbjudits, och kommer fortsatt att erbjudas inom äldreomsorgen så länge vi har möjlighet till det. Arbete pågår också med att införa tre yrkeskategorier med tydliga arbetsuppgifter inom respektive kategori för att tydliggöra värderingen av kompetens.

Äldreomsorgschef och enhetschefer inom äldreomsorgen, Hofors kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare