Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Fullproppat på bibliotekets poesikväll – jag fick vända i dörren

Till Stadsbiblioteket, Gävle.

Lördag 9/11 hade jag tänkt att tillbringa ett par timmar i "döda poeters sällskap" på stadsbiblioteket i Gävle.

Det var Ferlin och Dan Andersson man fokuserade på denna eftermiddag.

När jag kom till biblioteket var det fullständigt fullproppat med människor. Som högkänslig person och klaustrofobiker hade jag inte en chans. Det var bara att vända igen. Då hade jag kämpat mig genom 3 km snömodd till fots.

Det är frestande att fortsättningsvis bojkotta bibliotekets arrangemang och uppmana andra att göra samma sak.

Varför kunde man inte ha låtit arrangemanget i fråga gå av stapeln på en plats i biblioteket där det finns mer plats (läs: vid tidskrifterna och den andra scenen)?

Larz Gustafsson, Gävle

SVAR DIREKT:

Hej Larz!

Vi är mycket glada att våra aktiviteter lockar många olika besökare till oss. Det var tråkigt att du upplevde det som fullständigt fullproppat. Arrangemanget som du ville besöka, ”Från Luossa till Klara”, med Ove Jansson och Lennart Hökpers, var sedan länge inplanerat att äga rum just där – på Blå scenen, som är vår scen för lokala kulturupplevelser.

Stadsbiblioteket har en aktiv och bred programverksamhet som vänder sig till många olika grupper och det pågår ibland flera olika aktiviteter och programpunkter samtidigt i huset. Just den här dagen (lördag 9/11) var det också ”Arkivens dag” med egna aktiviteter samt ”Nordiska spelveckan”. Vi hade också sagostund för de allra minsta barnen.

Eftersom vår programpolicy är att alltid ha fri entré är det svårt att på förhand veta exakt hur många besökare som de olika arrangemangen drar. Samtidigt blir det tydligt att våra lokaler inte är anpassade efter det breda biblioteks- och kulturuppdrag vi har idag.

Jag hoppas verkligen att du även i framtiden kommer att fortsätta besöka både Stadsbiblioteket och våra närbibliotek.

Med vänliga hälsningar

Petra Jonsson, bibliotekschef, Livsmiljö Gävle Kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare