Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare – svar direkt: Inte okej att busschauffören tittar i mobilen och kör

När jag klev på buss nr 40 vid SOS-kiosken mot Sandviken satt chauffören hela vägen till Valbo köpcentrum och tittade i sin mobil. Tycker inte det är okej att en yrkeschaufför kollar i mobilen, måste väl även vara ett förbud för dom som alla andra i trafiken. Han syntes väldigt väl i backspegeln vad han gjorde, trots att försökte gömma mobilen. På grund av körningen så lyckades han inte så bra.

A

SVAR DIREKT:

Trafiken som utförs på uppdrag av X-trafik ska naturligtvis följa de regler och lagar som finns. Det är inte tillåtet att prata i telefon under färd, annat än korta tjänstesamtal och då ska handsfree användas.

Vi är alltid tacksamma över att få reda på när saker inte fungerar som de ska och uppskattar om du tar kontakt med vår kundservice på telefon 0771-91 01 09 så att vi kan få mer information och följa upp det som inträffat med det trafikföretag som kört trafiken. 

Peter Stewing, enhetschef kundservice X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare