Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + Svar direkt: Jag saknar belysningen på Åmots kyrka

Vi har en mycket vacker kyrka i Åmot som i många år har haft en fasadbelysning, men nu är den borta. Man har lite ljusstakar i fönster och någn har satt en gran som lyser bakom kyrkan. Är det så kyrkan ser på sin utveckling och framtid?

Det är ren ynkedom att inte ha en fin och välkomnande fasadbelysning på denna vackra plats och i dessa mörka tider med dels avsaknad av ljus och pandemi. Fasadbelysningen har ju funnits förut så det är väl bara att se till att den fungerar igen.

För mig som betalat mycket kyrkoskatt hela tiden kommer detta att påverka om jag vill vara kvar som medlem, och jag tror att många med mig har samma fundering.

Ljusman

SVAR DIREKT:

Troligen har lampor gått sönder, annars kan något ljusrelä/timer vara felställd för denna mörka årstid. Det ska vi åtgärda! Det ligger inga beslut om neddragning bakom. Tvärtom har vi det senaste året gjort flera åtgärder i Åmot. Fasaden på kyrkan hade farit i illa och putsen är nu lagad, hela tornet åtgärdat. Även tornspiran är tvättad och tjärad. Fönstren är också målade.

Det är med glädje vi låter Åmots kyrka belysas.

Tack för ditt stöd genom medlemskap.

Christina Danielsson, kyrkoherde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare