Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Knepiga parkeringsregler gav mig böter

Annons

Vid ett besök på Sandvikens sjukhus så snurrade jag och letade parkering, så är det säkert för flera naturligtvis. Men jag hade inte besökt stället på länge, missat att de infört fri parkering men med parkeringslapp. Så när det äntligen blev en lucka så hade jag 5 minuter innan min tid hos kardiologen/hjärtmottagningen plan 4.

Hinner precis in till min tid. Men när jag kommer ut så har jag fått en parkeringsbot på 400 kr, på det som trots allt är en "gratis" parkering, bortsett från att jag skulle ha tagit lapp, vilket jag totalt missat.

Har pratat med flera kring detta och det är många som precis som jag inte hade en aning om de nya rutinerna. Har försökt ringa flera dagar till regionen för att prata med någon kring detta. Ingen kan koppla till någon ansvarig och Q-Park har inte heller återkopplat.

Så jag som sjuk med väldigt dålig inkomst, fick på grund av detta ytterligare en kostnad kring mitt läkarbesök, vilket gjorde mig ledsen. Så kanske jag den här vägen kan få tag i rätt instans som kan hjälpa mig

Besviken årsmodell 1964

SVAR DIREKT:

Hej!

Tack för att du hör av dig. Region Gävleborg införde den nya rutinen på en viss yta på parkeringen vid Sandvikens sjukhus i början av 2019, och syftet var att säkerställa att de närmaste parkeringsplatserna i första hand skulle kunna erbjudas patienter och besökare på Sandvikens sjukhus. Inför den nya rutinen skyltade vi också om, och hade även en ”inkörsperiod”, eftersom det är lätt att göra som man brukar, utan att uppmärksamma skyltningen. Den nya rutinen har rönt positiv återkoppling från besökare till sjukhuset, som många gånger har nedsatt rörlighet och uppskattar att kunna parkera så nära som möjligt.

Region Gävleborg har uppdragit åt Q-Park att övervaka parkeringar på bland annat Sandvikens sjukhus, och saknas ett p-kvitto från maskinen så är det tyvärr skyltningen som gäller.

Helena Ribacke, fastighetsdirektör Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare