Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Min dotter mår skit men får ingen hjälp på hälsocentralen

För drygt en månad sedan var min dotter till Valbo hälsocentral. Hon hade då haft huvudvärk i flera veckor och ont i ryggen, och det blev bara sämre. Hon har knappt kunnat bära sin son, så vi har fått vara där och hjälpa till.

Först när hon ringde blev hon diagnostiserad krisreaktion av kvinnan i telefonen, utan att hon ens varit där. Efter påtryckning av mig fick hon äntligen läkartid, hoppades bli lyssnad på, få ta prover och bli kollad.

Kom därifrån med antidepressiva, mediciner hon mår dåligt av och som även läkare på psykiatrin avrått från att äta. Men tog hon inte medicinen sa läkaren att hon inte visade att hon vill ha hjälp.

Det skulle bli en uppföljning efter 14 dagar, men det har det inte blivit. Hade telefontid förra veckan och satt och väntade – ingen ringde. Fick en ny tid i fredags klockan 9.30, hon avbokade annat viktigt möte för det. Läkaren ringer strax efter 10 och säger att han är fullbokad och ligger efter, men ringer vid 14.30.

Vid 15 ringer han, då kan hon inte ta samtalet för hon hämtar barn på dagis.

Jag ringer och får prata med en inte så intresserad person som upplyser om att läkaren är fullbokad även denna vecka. Men hallå, hon hade en bokad tid!

Var vänder vi oss för att få hjälp? Hon har ont och mår rent ut sagt skit på grund av medicinerna. Hon har också ett barn att ta hand om.

Hur får hon kontakt? Det var ni på hälsocentralen som struntade i telefontiderna.

Irriterad närstående

SVAR DIREKT:

Hej.

Jag beklagar att din dotter inte fått den hjälp hon behöver och det bemötande hon önskat.

Be din dotter kontakta mig via Region Gävleborgs växel, 026–15 40 00, så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa henne.

Oskar Bondesson, vårdenhetschef, Valbo Din hälsocentral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare