Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + Svar direkt: Mycket krångel med trafikljusen i Sandviken

En liten undran över Sandviken Energi. Om man börjar med trafikplats Sandviken västra, där finns väldigt fina ljus över E16 vid utfarten från stan. Men av dessa lyser en fjärdedel, har gjort så under en mycket lång tid, undrar varför?

Sedan till det stora problemet, trafikljusen. Finns ett som fungerar mycket bra, det vid Fredriksgatan, Sveavägen, Årsundavägen. Stora katastrofen är Barrsätragatan–Sveavägen. Vet att många felanmält detta och det stående svaret är att man väntar på något som ska bytas i vägen. Hur lång tid kan det ta?

Vid övriga trafikljus får man ofta stanna, trots att inga bilar eller gående kommer från något håll. Många bilar på tomgång i väntan på grönt kan inte vara bra för miljön, samt att det inbjuder till att köra mot rött.

Ove på Bruke

SVAR DIREKT:

Hej Ove på Bruke!

Tack för dina funderingar – vi ska här försöka svara och reda ut dina funderingar.

Belysningen över E16 vid utfarten från stan, vid trafikplats Sandviken Västra, ägs och förvaltas av Trafikverket, så där har vi tyvärr inget svar att ge. Däremot brukar vi hjälpa till att felanmäla till Trafikverket när vi får kännedom om trasig belysning där vi själva inte ansvarar för förvaltningen.

När det gäller trafikljusen på Barrsätragatan-Sveavägen så är det däremot vi på Sandviken Energi som förvaltar dem på uppdrag av Sandvikens kommun och tekniska kontoret. Trafikljusen på Barrsätragatan-Sveavägen finns med i vår åtgärdsplan för 2021. Då kommer nya slingor, som känner av trafiken, att fräsas ned i asfalten. Även trafikljusen på Fredriksgatan/Sveavägen och Hyttgatan/Fredriksgatan planeras få nya slingor i marken under nästa år.

I år har vi åtgärdat slingorna i marken vid trafikljusen i följande korsningar: Högbovägen/Gävlevägen, Årsundavägen/Sätragatan, Gävlevägen/Hyttgatan samt busslingan Mossvägen. Där bör trafiken därför flyta på och ljusen känna av trafikflödet på ett bättre sätt än tidigare.

Tack för dina synpunkter! Har du fler funderingar är du välkommen att kontakta vår Kundservice per mejl info@sandvikenenergi.se eller per telefon 026-24 16 00.

Vänliga hälsningar

Mikael Nilsson, affärsområdeschef för Gata på Sandviken Energi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare