Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Nonchalant på City Gross – folk trängs på kaféet

Har vid besök på City Gross, vid ett flertal tillfällen, blivit mycket fundersam.

Butiken har en liten kafédel, tätt möblerad med många bord och stolar. Trångt! Döm om min förvåning då så gott som samtliga sittplatser är upptagna. Ett stort antal personer sitter tätt, tätt intill varandra, personer som definitivt tillhör den kategori som ska hålla sig hemma, hålla avstånd och så vidare.

Till er som samlas här dag efter dag, varför riskerar ni er egen och andras hälsa? Hålla avstånd gäller alla.

Hur kan City Gross tillåta detta då restriktioner för lokaler som har förtäring vid bord är stränga? Inte mer än rätt om ni blir beordrade att stänga kaféet!

Till sist, ni som inte, för allas vår skull, kan avstå från er sociala samvaro – varför inte flytta ut "gubbdagiset" i skogen, och stanna där!

Mimmi

SVAR DIREKT:

Tack Mimmi för att du bryr dig om dina medmänniskor! Även vi värnar i allra högsta grad om våra kunder och har vidtagit ett flertal åtgärder i förbutiken och kaféet för att minska risken för smittspridning. Vi har minskat antalet bord och stolar (24 färre sittplatser), säkerställt avstånden mellan borden, gjort markeringar i golvet för att undvika trängsel vid köbildning och minimerat självbetjäningen för att istället servera kunderna. Personalen byter engångshandskar inför varje kund och vi har förstärkta riktlinjer och rutiner för renhållning. Riskbedömningar har också genomförts. Allt detta innebär nya arbetssätt och moment för mina medarbetare som gör ett fantastiskt jobb.

Det är bra att du reagerar och berättar om din upplevelse. Genom skyltar och i samtal förmedlar vi folkhälsomyndighetens rekommendationer och vikten av att bord och stol står på respektive plats. Vi kommer att fortsätta göra det och arbeta med ständiga förbättringar.

Självklart önskar vi att alla värnar om varandra och tar hand om sig själva genom att följa rekommendationerna. Det är en orolig tid och vi får alla hjälpas åt.

Marie Norström, butikschef City Gross Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare