Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Norrsundet förvandlas till en oklippt fäbovall

Vem har ansvar för den yttre miljön i Norrsundets centrum med omnejd? Gräsmattor, rabatter, träd, med mera, samt två mindre parkliknande områden. Av någon anledning sköts utemiljön undermåligt i dagsläget. Varför?

Gävle kommun är upphandlare, men i detta fall verkar de ha misslyckats rejält! Uppenbarligen tycker Gävle kommun att det är okej att Norrsundet förvandlas till en fäbovall.

Olp

Jag har varit i kontakt med Gävle Kommun och frågat varför man inte sköter grönytorna i Norrsundet och fått till svar att de ska återkomma med svar, vilket inte skett. I går, 9/6, när jag fotograferade exemplet så var gräsmattan bevuxen med ca 30–40 cm högt gräs. Det är numera att likna med en åker, så det är kanske dags att investera i får som får sköta området på ett bättre sätt än vad hittills skett i år.

Långhårig

SVAR DIREKT:

I Norrsundet har en ny upphandling gjorts för skötseln av Gävle kommuns mark. Tidigare år har kommunen även haft viss skötsel på ytor som tillhör andra fastighetsägare, denna skötsel finns inte med i det nya avtalet då kommunen inte kan sköta andra ytor förutom våra egna.  

För mer specifika frågor om skötseln av kommunens mark i Norrsundet så kan Gävle kommuns kundtjänst kontaktas på 026-17 80 00.

Gävle kommun, Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare