Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Nu är vi i Sätra trötta på hyresvärden Amasten

Jag har pratat med ett tiotal hyresgäster i området Sicksackvägen/Glimmervägen, de håller med mig, vi är trötta på er Amasten. Nu är det riktigt illa. I trapphuset där vi bor har det luktat piss i hissen i en vecka. När det blir vardag igen så har det gått en och en halv vecka.  Jag anmälde problemet med nedpissade hissen senast i torsdags för att vi ska slippa ta hissen med barnvagn, rullstol in i lägenheten med mera i hela midsommarhelgen. 

LÄS MER – INSÄNDARE: Dags att börja kommunicera på riktigt, Amasten

Det är sopor i trapphuset utanför miljöhuset, som är stängt på grund av miljöproblem. Sopor i tvättstugan som inte är städad på en månad, åtminstone om man kollar schemat. 

Varför tömmer man inte den tillfälligt uppställda containern innan storhelg? Ni som sitter på kontoret på Sicksackvägen 15 kan pallra er förbi området då och då.  I Hela kvarteret runt Sicksackvägen och Glimmervägen finns det nog runt ett sjuttiotal måsar. Vi är flera som har sett stora råttor mumsa på sopor. 

Jag kommer mejla/konversera med kommunens miljö- och hälsoinspektörer, och även med hyresgästföreningen, som också borde komma förbi och se situationen. 

De tidigare ägarna sa att deras långsiktighet på ägande är 100 år. Det höll i tre år. När ger Amasten upp? 

En bil som var uppeldad stod på parkeringen i ett halvår trots att ungar lekte på den.  Jag kommer att prata med Länsstyrelsen om att försöka parkera hyran hos dem för att visa vårt missnöje, tills ni styr upp eländet. Smäll upp ett tält, ta hit personal som behärskar de fyra–fem största språken som är vanligast i kvarteret. Bjud på kaffe och bullar, för en dialog med era kunder. 

Lekparken bakom skrindan förskola nära Sätra ängar har också ofta drivor med sopor.   Ska ungarna leka bland nedbajsade blöjor, fimpar och plast i drivor. 

En eloge vill jag ge till Gävle kommun som är relativt snabb med att reparera och ta rätt på sopor när man påtalar det. 

Björn A Wallner

SVAR DIREKT:

Först och främst vill jag säga att vi är glada att folk hört av sig och vi vill väldigt gärna träffa dem för att lyssna på deras åsikter då de bott här i området under en lång tid.

Problematiken med sophanteringen har dessvärre funnits under många år och flera fastighetsägare innan har försökt lösa utmaningen.  

Vi är ännu ganska nya fastighetsägare och håller på att känna in vilka resurser vi behöver. Vi inser att det behövs mer, varpå vi har anställt fler personer för att komma i fas och hitta en bra standard som är värdig våra hyresgäster.

Trappstädningen har länge varit ett problem vilket gjort att vi nyligen valt att byta entreprenör. De håller nu på att nollställa området och kommer snart vara upp i normal drift med rena och snygga trapphus.

Gällande sophanteringen är detta väldigt svårt. Precis som insändaren skriver är det en mindre klick personer som inte sköter sig och vi lägger mycket pengar och arbetskraft för att ta hand om detta.

Vi har försökt göra förändringar för att tillfälligt få bukt med problemen. Vi är också väl medvetna om behovet av dialog med hyresgäster och tillsammans med hyresgästföreningen och kommunen hade vi planerat ett stort event i Sätra i mitten på juni, som bland annat skulle beröra sophantering. Tyvärr blev det inte av på grund av Corona. Vi kommer så fort samhället öppnar upp igen skapa ett event för att prata med våra hyresgäster.

Gällande lekplatsen vid förskolan Skrindan tillhör denna Gävle kommun varpå vi hänvisar de ärenden dit.

Alexander Montgomery, fastighetschef Amasten Hubb Norr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare