Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare – svar direkt: Politikernas löfte om trygghetsboende i Hamrånge är inte trovärdigt

Annons

Nu är de styrande politikerna i Gävle kommun på gång med en bedrägeri kampanj i ytterområdena för att få pengar till investeringar centrala Gävle. Vad är det Therese Metz (MP) uttalar sig om Hamrångebygden? Jo, hon säger att Gävle kommun har stora planer för bygden med investeringar i trygghetsboende och allaktivitetshus inom de närmaste åren.

LÄS OCKSÅ: Kommunen vill sälja Fyren till ABF – Hamrångebor försiktigt positiva: "Hoppas att det ska bli bra"

Vi tycker Donald Trump är en lögnare, jag anser att de styrande i Gävle ligger på samma trovärdighetsnivå.

För att de stora planerna ska bli verklighet så ska det finnas vatten och avlopp. Therese Metz lovar byggstart inom de närmaste åren, men det hänger på om det finns VA. Det är beräknat inom tio år framåt i tiden, men det kan vara lika bra bli 20 år framåt i tiden när vattentäkten i Älvkarleby är igång.

Då beror det på om det finnas pengar kvar till ytterområdena som de har lovat så de får vatten! Men ni ska ha i tanken att de är politiker som lovar runt och håller tunt där sätter jag punkt så länge.

Lutfisktorparen

SVAR DIREKT:

Ja, precis som du skriver så berättar jag gärna om de stora satsningar som vi i den politiska majoriteten (S, Mp, C och L) gör i Hamrångebygden nu. Faktiskt de största på många decennier. Gavlegårdarna planerar att komma igång med sitt byggande av trygghetsboende så snart detaljplanen är antagen och Gavlefastigheter bygger ett nytt allaktivitetshus för bygdens barn och unga med idrottshall med mera under nästa vår. Vi avser att göra ett långsiktigt avtal med ABF om verksamheten på Fyren i Norrsundet för att verksamheten ska fortsätta att växa även i framtiden. 

Vår ytterområdessatsning fortsätter under mandatperioden och har bidragit till en rad olika projekt i Hamrånge, Hedesunda och Forsbacka som förbättrar livet för oss på landsbygden med exempelvis satsningar på besöksnäring, trygghetsåtgärder, utegym och pumptrackbana för våra unga. 

Men visst är framtidens vattenförsörjning utmanande, för såväl Gävle stad som våra landsbygder. Därför byggs ett nytt vattenverk i Älvkarleby, som i sin tur kommer göra att vattnet i staden räcker även till Hamrånge. Det kommer att ta tid, men vi förbereder redan nu det vi kan för att det ska gå så fort som möjligt. Parallellt jobbar vi med att förbättra kvaliteten och kapaciteten för vattnet i Hamrånge, vilket Gävle Vatten gör på flera sätt. Därför kommer exempelvis trygghetsboendet i Hamrånge att kunna byggas som planerat.

För mig, som växt upp i Gävles södra landsbygd och nu har möjligheten att få bo i den norra, är landsbygdsfrågorna av största vikt. Utan att människor på landsbygden också känner framtidstro och ser att samhällsutveckling sker även här, får vi aldrig till ett samhälle som håller ihop. Urbanisering och globalisering har utmanat våra landsbygder under lång tid, men jag är hoppfull inför framtiden, landsbygden hörs äntligen i debatten och vi som ligger så pass nära större städer har goda förutsättningar att fortsätta kunna utvecklas, skapa nya arbetstillfällen och visa våra unga att här finns framtidstro.

Therese Metz

Kommunalråd Miljöpartiet de gröna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare