Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare – Svar direkt: Rädsla för smittor eller besparingar på sjukhuset?

Annons

Vad beror det på att görs olika bedömningar gällande smittorisker mellan Akademiska i Uppsala och Gävle sjukhus? I Gävle finns inga tidningar i väntrummen och detta på grund av smittrisker. Men i Uppsala gör man inte den bedömningen. Frågan man kan ställa sig är hur gör man när olika trycker på knapparna i hissen tar i dörrhandtag och så vidare? Eller är det bara besparingar?

Stiganders

SVAR DIREKT:

På sjukhus inom Gävleborg där det finns många personer med nedsatt infektionsförsvar har vi infört daglig rengöring av ytor som ofta kommer i kontakt med händer, så kallade tagytor. Det har vi gjort för att minska smittspridningsrisken. Bord och andra ytor där det ligger tidskrifter blir dåligt rengjorda vilket ökar risken för smitta. I samband med utbrottet av tarmbakterien VRE år 2013-2014 upptäcktes många äldre och smutsiga tidskrifter i väntrum. Eftersom tidskrifter inte går att rengöra valde vi att plocka bort dem.

Region Gävleborg har avtal med lokalvårdsentreprenör för att så långt möjligt säkerställa god rengöring i vårdlokaler och väntrum.

Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare