Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare – Svar direkt: Rädsla för smittor eller besparingar på sjukhuset?

Annons

Vad beror det på att görs olika bedömningar gällande smittorisker mellan Akademiska i Uppsala och Gävle sjukhus? I Gävle finns inga tidningar i väntrummen och detta på grund av smittrisker. Men i Uppsala gör man inte den bedömningen. Frågan man kan ställa sig är hur gör man när olika trycker på knapparna i hissen tar i dörrhandtag och så vidare? Eller är det bara besparingar?

Stiganders

SVAR DIREKT:

På sjukhus inom Gävleborg där det finns många personer med nedsatt infektionsförsvar har vi infört daglig rengöring av ytor som ofta kommer i kontakt med händer, så kallade tagytor. Det har vi gjort för att minska smittspridningsrisken. Bord och andra ytor där det ligger tidskrifter blir dåligt rengjorda vilket ökar risken för smitta. I samband med utbrottet av tarmbakterien VRE år 2013-2014 upptäcktes många äldre och smutsiga tidskrifter i väntrum. Eftersom tidskrifter inte går att rengöra valde vi att plocka bort dem.

Region Gävleborg har avtal med lokalvårdsentreprenör för att så långt möjligt säkerställa god rengöring i vårdlokaler och väntrum.

Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons