Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: SIF tar inte hand om alla sina unga spelare

Annons

Då var de sista matcherna spelade för säsongen. och för många av ungdomarna som spelar i Sandvikens IF väntar en jobbig höst på att få besked om man får fortsätta med det man älskar mest av allt, spela fotboll så mycket som möjligt.

Varje höst är det samma väntan och rykten som sprids, kommer den eller den få fortsätta eller får de inte spela i SIF, Sandvikens största fotbollsförening längre.

SIF går ofta ut med sitt sociala arbete och gör mycket bra, men de verkar totalt strunta i vad som sker med de här ungdomarna som spelar i de så kallade akademilagen eller ungdomslagen. Hela deras värld och identitet bygger på att få träna och spela så mycket fotboll som möjligt och därför stannar de kvar och tränar fyra pass i veckan, trots att de inte får spela matcher.

Det var tidigare sagt att spelarna skulle rotera mellan lagen och provträna med de äldre, men tydligen har det bara gällt vissa spelare. Samma sak med att få spela matcher, vissa spelar alla matcher medan andra får vara glada om de får spela i fem minuter.

Under sommaren och hösten försvann många spelare som tröttnat på det här och började spela i andra lag, och snart kommer det inte finnas några ungdomar kvar i SIF med tanke på hur de behandlas. Kanske ni som förening ska börja se er om i de lag ni redan har innan ni står utan ungdomslag då fler och fler diskuterar att byta klubb till någon som även vill satsa på dem.

En fotbollssupporter, och även förälder

SVAR DIREKT:

Hej fotbollssupporter och förälder

2019 års seriespel slutade för de flesta ungdomslagen föregående helg och efter det startar ett intensivt arbete att förbereda nästa års säsong. Generellt så försöker vi spika trupperna till våra lag som tävlar nationellt (P16, P17, P19 år på pojksidan och F17 på flicksidan) under november månad. Varför detta sker i november hänger bland annat ihop med att vi behöver veta vilken serietillhörighet vi får med de olika lagen och ledartillsättning.

Vi jobbar för att vara en attraktiv förening som erbjuder bra fotbollsutbildning i alla åldrar och som spelare från 16 års ålder vill komma till för att fortsätta sin utveckling. Vi jobbar även med att stärka samarbeten med andra föreningar för att kunna erbjuda andra alternativ som passar spelaren bäst om fortsättningen inte blir hos oss.

Du får gärna kontakta vår akademiansvarige om du har några frågor rörande våra äldre ungdomslag eller frågor kring spelares enskilda situation. Gäller det lag upp till 15 år så kontaktar du vår ungdomsansvarige.

Med vänlig hälsning

Anders Eriksson, klubbchef Sandvikens IF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare