Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare – Svar direkt: Ska någon behöva bli skadad innan Gästrike fastigheter tar ansvar?

Gästrike fastigheter är åter i blåsväder. Hyresbolaget har omnämnts i flera insändare gällande dålig service, bedrövligt underhåll av lägenheter och arrogant och okunnigt bemötande från personalens sida.

Nu är det återigen dags. Bolaget Gästrike fastigheter hyr ut flertalet lägenheter i centrala Gävle. Jag är själv boende i en av hyreslägenheterna i centrala Gävle. I vår fastighet har det under det senaste sex månaderna vart många stora fel i fastigheten. Flertalet hyresgäster inklusive mig själv har anmält felen till Gästrike fastigheter men åtgärderna uteblir.

I vårt hus finns flertalet brister varav några är rent livsfarliga. Bland annat är flera lysknappar lösa och elkablar hänger löst, men inget görs. Mögel förekommer i såväl lägenheter och i allmänna utrymmen men inget görs. Fönster går inte att öppna då de är så gamla och helt ruttna. Men även här gör hyresvärden ingenting. Ventilationen stannade helt under sommaren men hyresvärden valde att inget göra och hänvisade bara till att det var varmt ute och inget kunde göras. I somras hade vi 30 grader varmt i lägenheten men hyresvärden valde då att inte ens svara på hyresgästernas felanmälningar.

Vid flertalet gånger har dessa fel anmälts till felanmälan men under snart åtta månaders tid som hyresgäst har inget åtgärdats. Vi är nu flera hyresgäster som tröttnat på okunskap, dålig service och arrogant bemötande och väljer att anmäla till hyresnämnden.

Ska någon bli skadad innan innan Gästrike fastigheter tar ansvar?

Arga hyresgäster

SVAR DIREKT:

Vi har tagit del av era synpunkter och känner inte igen oss i den beskrivning som framförs i insändaren. Företaget har tydliga regler hur vi skall hantera olika akuta ärenden såsom vattenskador, misstänkt uppkomst av mögel, med mera.

Då jag ej känner till vilken den specifika fastigheten ”vårt hus” är kan jag ej bemöta i detalj de synpunkter som framförs. Insändarskribenten är mycket välkommen att kontakta undertecknad för att ge en mer specifik redogörelse i ärendet.

Med vänlig hälsning,

Roland Strömberg

Operativ chef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare