Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Sluta med snyftreportagen

Flera gånger den senaste tiden har AB och GD skrivit om hyresgäster hos Gavlegårdarna som kommit till ostädade lägenheter vid tänkt inflyttning. Grejen är dock den att det är hyresgästerna själva som tagit initiativ till dessa överlämnanden och inte Gavlegårdarna.

Varför tar inte tidningen då kontakt med den tidigare hyresgäst som uppenbarligen inte städat efter sig? I stället pressar man Gavlegårdarna som står utanför denna uppgörelse som den frånträdande och tillträdande hyresgäst sinsemellan träffat. I mina ögon blir det patetiskt. Det är vuxna människor det handlar om. Ska man komma till tidningen och gråta om den villa man köpt är dåligt städad vid inflytt? Nej, då tar man som tillträdande part kontakt med den frånträdande parten och hittar en lösning.

Vi bör kunna ställa högre krav på vår lokala journalistik än sånt här trams.

Kom igen!

SVAR DIREKT:

Som lokaltidning granskar och skildrar vi sådant som händer i lokalsamhället. Det kan handla om grova brott och allvarligt maktmissbruk. Men det kan också handla om vanliga människor, de problem och utmaningar som vi alla står inför. Drömmar och hopp om en ny bostad – som slutar i besvikelse – hör definitivt dit. Det måste inte alltid innebära att det behöver pekas ut någon som är "skyldig" till att ha gjort fel, lokalsamhället liksom världen i stort är ofta mer komplex än så.

Men att ställa raka och kritiska frågor till det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna, vars maktposition och regelverk har stort inflytande över människors livssituation, kan ge upplysande svar som fler än den som just är berörd kan lära sig något av. Det tycker jag är allt annat än patetiskt – de som ställer upp och berättar gör en välgärning för fler än dem själva.

Sen är det självklart så att alla inte kan uppskatta varje artikel vi skriver, vilken tråkig och ointressant lokaltidning vi skulle vara då. Tack för dina synpunkter!

Mvh

Jacob Hilding, chefredaktör och ansvarig utgivare Arbetarbladet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare