Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare+ svar direkt: Stör mig på fel i Arbetarbladet

Nu börjar det bli tröttsamt med alla fel i Arbetarbladet. Finns det ingen mänsklig eller elektronisk korrekturläsare?

Ibland är det störtomöjligt att få ett sammanhang i texter. Fel sammansättningar av ord, fel avstavningar. Man kan läsa samma mening flera gånger och ändå inte få ett sammanhang!

Dålig häftning av tidningen är ständigt återkommande efter flytten till Falun för tryckning.

Just i dag, söndag 20200802, är det dålig svärta på texten. Det ger en blek läsning i stora delar av tidningen.

Väderkartan visar Dalarna i dag söndag. Bor man i Gästrikland-Hälsingland-Uppland vill man ha vädret gällande vårt område.

För 398 kronor i månaden så kräver man att det som i början klassades som en övergångsfas på grund av tryckeribyte skulle kunna vara mycket bättre.

Försök att hålla familjesidan ren från reklam.

U-B.F

Svar:

Hej!

Medarbetare som enbart ägnar sig åt korrekturläsning har vi inte på Arbetarbladet. Däremot så har vi stavningskontroll i det program som vi skriver artiklar – och vi har metoder för hur vi läser varandras texter innan publicering. Det kan variera beroende på vilken slags artikel det handlar om, men flera texter passerar dessutom flera led från att den skrivs av en reporter till dess att texten publiceras. Självklart ska vi ha ett så bra och begripligt språk som det är möjligt i våra artiklar.

När det gäller tryckfrågorna av papperstidningen så har vi inte haft några omfattande problem senaste tiden, men jag kan förstås inte utesluta att det finns tillfällen då det inte blivit helt perfekt. Våra tryckerier ska undersöka det närmare. I övrigt så är de initiala problemen som vi hade i tryckeriet i Falun förra året sedan länge över.

Att väderkartan visade Dalarna i papperstidningen den nämnda söndagen är förstås bara att beklaga. Jag hoppas och tror på förståelse att det var en tillfällig miss. Arbetarbladets medarbetare producerar journalistik dygnet runt, året om. Som publiceras på sajt och i app, i e-tidning och i papperstidning. Vi kan inte garantera att språkliga eller tekniska fel aldrig händer, men vi gör vårt bästa för att det inte ska ske. Tack för dina synpunkter.

Mvh Jacob Hilding, chefredaktör Arbetarbladet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare