Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare – Svar direkt: Vad anser du att jag ska slå sönder när livet gått förlorat?

Angående krönikan "Inte ens mitt ofödda barns sparkar hjälper – jag mår illa, börjar gråta och vill inte leva mer" av Fredrik Selgeryd:

Mycket irriterande text om att  du slår sönder din dator när ditt favoritlag förlorar... Du skriver själv att du haft dåligt med prövningar. Sant så. Det märks.

Jag har obotligt cancer! Vad anser du jag ska slå sönder när hela livet gått förlorat?

Fast jag kan ta över din krönika och skriva provocerande texter om annat än en lek där ett lag förlorar. Raljera över ditt favoritlag...

Å.A

SVAR DIREKT:

Vad roligt att du läste min krönika, men mindre roligt att du kände som du kände, när du läste den.

Som jag skriver i slutet av krönikan så är jag givetvis inte dummare att inse att ilska över att ens fotbollslag inte vinner är en ilska som är privilegierad någon som inte har särskilt mycket annat att vara ilsken över. Att prata om min upprördhet över att Arsenal förlorar i samma andetag som att du drabbats av cancer är självklart fullständigt orimligt, och det går inte ens att jämföra de två situationerna. Jag hade hoppats att det skulle framgå att min krönika var skriven med en rejäl portion av distans och att jag inser det orimliga i mina känslor. Men orimligt eller inte, det är känslor, och jag skrev om det.

Jag har inte drabbats av cancer, och beklagar verkligen att du har gjort det. Det sista jag vill göra är att provocera, och jag håller så klart med om att vi talar om en tragedi och ett luftslottsmissnöje. Hoppas du läser nästa krönika också, men hoppas mest av allt att du krigar på mot din cancer, och vinner!

Fredrik Selgeryd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare