Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare+svar direkt: Vad är detta för hemskt grönt?

Annons

Vi är säkert många som gläds åt upprustning och förbättring av Rådhusesplanaden, en välbehövlig sådan!

Men detta hiskeligt gröna.... ja, vad är det? förstör helhetsintrycket. För vem/vilka är det tänkt och vad ska den vara till?

Räcker det inte med att se DDR-muren vid teatern? Måla den i samma färg som resten av teatern!

Det borde inrättas ett skönhetsråd som får säga sitt innan man placerar ut sådant här!

Esteten

SVAR DIREKT:

Vad roligt att du är positiv till åtgärderna vi utför i den norra delen av Rådhusesplanaden. Upprustningen syftar till att skapa fler ytor som lockar till liv och rörelse på platsen, men också ökar den biologiska mångfalden. Vi har anlagt en ängsyta, planterat pelaräppelträd, anlagt perennytor för pollinatörer och byggt ett insektshotell för att skapa bättre förutsättningar för biologisk mångfald. Vi har också adderat fler sittplatser, viss lekutrustning och anlägger i pågående etapp en dansbana.

På bilden ses en snurrlek som är en aktiverare för främst barn och unga. För att utrustningen ska vara säker att använda krävs ett fallskyddsunderlag enligt gällande EU-regler för lekplatssäkerhet. Vi har i det här fallet valt en fallskyddsyta av gummiasfalt för ökad tillgänglighet. Vår intention har varit att hitta en färg som i möjligaste mån skulle harmoniera med den omgivande gräsytan. I det här fallet får vi konstatera att det finns en nyansskillnad som inte helt stämmer överens med vår ambition.

Gävle kommun, Livsmiljö Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare