Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Vad har hänt med Coop Mitt?

Annons

Det är inte enbart det att personalomsättningen blivit stor på senare år. Det är beklagligt i sig.

Det finns andra tråkiga omständigheter som också är obegripliga. Butiksråden som har funnits för kunderna i butikerna i många år har plötsligt upphört. Varför?

Organisationer – politiska och ideella – som förut delat ut material och pratat med folk/kunder utanför Coop får inte längre vara där. Vid Fjällbacken i Gävle får de tvärt nej vid artig förfrågan.

Det är välkänt, att det utanför butikerna är ”allmän plats” i lag och alla har rätt att vistas där och av olika anledningar. I Stockholm säger de att det är självklart och ”håller med om, att det är allmän plats. Det är samma regler som för tiggarna”. Och polisen säger, att ”det är allmän plats och fullt tillåtet, inget tillstånd behövs”.

Så, vad är problemet? Kan det vara så att den ene inte vet vad den andre gör? Eller är de (för) unga och helt enkelt inte vet?

Det är ju faktiskt främst ”vänsterfolk” som är kunder hos Coop, i alla fall i vårt område.

Dessa frågor har ställts till Coop Mitt, men inget svar har getts.

Kund och politiskt aktiv

SVAR DIREKT:

Hej!

2015 införde Coop Mitt en ny parlamentarisk organisation där vi gick från butiksråd till ägarombud. I dag har i stort sett hela konsumentkooperationen samma ägarstruktur med ägarombud. Just nu, fram till 31/10, kan de medlemmar/ägare som vill vara med och påverka sin butik och Coop Mitt kandidera till ägarombud. I början av 2020 går 3,4 miljoner medlemmar i Coop till val varav 245 000 är medlemmar i Coop Mitt.

När det gäller personalomsättningen så ser det lika ut som i övriga samhället. När det är högkonjunktur så är det större rörlighet på arbetsmarknaden. Vi vill även ge våra anställda möjligheter att utvecklas och prova på olika arbeten och befattningar inom Coop Mitt. Detta gör att personer byter mellan olika butiker.

När det gäller området utanför våra butiker så ska vi följa de regler som finns för allmän plats.

Välkommen att kontakta undertecknad för ytterligare frågeställningar.

Anders Stake, vd Coop Mitt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare