Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare – Svar direkt: Varför ser inte bussbolaget till att chaufförerna har en bra toalett?

Detta är den enda toaletten som bussförarna har för att uträtta sina behov mellan alla körningarna mellan Gävle och Sandviken. I Sandviken finns det ingen toalett så det gäller att kunna hålla sig.

Många förare vägrar att använda toaletten vid Folkets hus i Gävle då de tycker den är snuskig. Det är inte någon toa med spolning, man gör sina behov i stort sett i en tunna. Vissa använder toaletten i Folkets hus då nöden är som störst men man är då begränsad av deras öppningstider.

Är inte er personal värda mer än detta VS & Perssons? Samtidigt funderar jag varför inte fackförbundet Kommunal agerar i denna fråga. Det finns ju ett stort missnöje mot Kommunal och denna sak gör ju inte saken bättre. Nej skärpning VS & Perssons visa att ni bryr er om eran personal se till att de får en värdig toalett både i Gävle och Sandviken. De har väntat länge nog nu.

Trogen bussåkare

SVAR DIREKT

Vi ser väldigt allvarligt på detta och vi är inte nöjda med situationen som du beskriver. Vårt mål är att ha den bästa möjliga arbetsmiljön för våra medarbetare och det är också därför vi har vidtagit ett antal åtgärder för att förbättra situationen så snabbt som möjligt.

I Gävle får vi använda toaletten på Folkets hus när det är öppet och som komplement har vi placerat ut en mobil toalett, precis som du beskriver. Sedan juli 2019 så städas denna toalett varje dag av en underleverantör och sedan dess har toaletten blivit både renligare och pålitligare. Så snart bygget i närheten av Maxim är färdigt, så skall ändhållplatsen tillbaka till Maxim, där vi har en riktig vattentoalett.

I Sandviken har vi en toalett vid resecentrum och på vår depå som ligger cirka fem minuter från Valsargatan. Dessutom för vi en diskussion med kommunen för att få till ytterligare en toalett i närheten av Valsargatan. Att samarbeta med flera aktörer kan tyvärr innebära att processen tar lite längre tid men vi har goda förhoppningar om att situationen inom kort skall lösas, och att vi framöver kommer att ha tre toaletter i Sandviken.

Våra medarbetare och deras välbefinnande är viktiga för oss. Vi välkomnar deras synpunkter och försöker alltid att möta upp dessa för att förbättra arbetsmiljön så mycket det går.

Mathias Bergh, områdeschef VS & Perssons Bussar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare