Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Varför stänger Gavlegårdarna biltvättplatser

Annons

Öppet brev till Gavlegårdarnas styrelse.

Med anledning av Gavlegårdarnas beslut att stänga ett antal biltvättplatser har några troligt berörda spolfirmor konsulterats. Ingen av dessa har ur miljösynpunkt, anmärkt eller dömt ut någon berörd tvättplats.

Obs 1: Något besiktningsprotokoll därom har ej återfunnits, varken hos någon spolfirma eller Gavlegårdarna.

Gavlegårdarnas representant säger sig inför beslut ha förhandlat med Hyresgästföreningen.

Obs 2: Vid efterforskning därav har därstädes ej återfunnits dokumenterat förhandlingsmöte än mindre varken skriftligt eller muntligt beslut beträffande ovanstående!

Krav: Upp till bevis före verkställande.

Kunden har alltid rätt!

En av många överkörda

SVAR DIREKT:

Inledningsvis vill jag säga att det är tråkigt att du ser beslutet som felaktigt och att du upplever dig överkörd. Frågan har sin grund i Gävle kommuns miljöstrategiska program och har sedan hanterats i Gavlegårdarnas miljöutskott. Där har man rekommenderat att tvättplatserna bör stängas.

Varför? Det handlar inte om att det skulle vara något tekniskt fel på platserna. Några spolfirmor har därför inte tagits in för att besiktiga anläggningarna. Däremot kan inte Gavlegårdarna ta ansvar för vilka kemikalier och rengöringsprodukter som används på tvättplatserna och hur dessa i sin tur påverkar avloppsvattnet. Vi anser oss därför inte kunna leva upp till de krav som idag ställs på en dylik anläggning.

Det fattade beslutet har kommunicerats av en ansvarig handläggare dit det också funnits möjlighet att vända sig för att ställa frågor eller komma med synpunkter.

Frågan har också diskuterats med Hyresgästföreningen i enlighet med den förhandlingsordning som finns och som alla hyresgäster via förhandlingsklausulen i hyresavtalet är bundna till.

Som kund har du självklart alltid rätt till din uppfattning och vi respekterar den. Men i det här fallet har vi fattat ett beslut som vi ur ett antal aspekter anser vara välgrundat. Vi kan bara beklaga att du upplever det negativt.

Med vänlig hälsning

Lars Lennmalm, vice vd, AB Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare