Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Varför verkar Ica Ugglebo höja priserna varje vecka?

Måste Ica höja priserna lite vecka för vecka? I det här fallet gäller det Ica Ugglebo i Ockelbo. Är det Ica centralt som höjer eller är det Ugglebo själva? Jag trasslar inte in mig i vilka varor eller hur mycket de förändras, dock till kundens nackdel hela tiden, det vet ni nog bäst själva.

Okej, ni har lite ”passa på priser” också, stammispriser som det heter numera, men då ska det passa in på det jag tänkt köpa. Köper inte för köpandets skull. Köp två betala för en är återkommande samtidigt som ni korsar fingrarna bakom ryggen och hoppas att kunderna är dåligt pålästa på övriga varor.

Samvetsfråga: Håller ni rätt priser eller utnyttjar ni den bristande konkurrensen som råder i Ockelbo?

Joakim von Anka

SVAR DIREKT:

Hej,

Vi på Ugglebo följer den centrala prissättningen från Ica och ligger i topp gällande både pris och sortimentsefterlevnad. Prisändringar kommer till oss varje vecka. Du har helt rätt i att priserna generellt blir dyrare. 1,78 procent steg priserna enligt SCB mellan 2018 och 2019. Orsakerna till det är att råvarupriserna stiger, transporter och kostnader för personal blir högre och om en producent eller leverantör höjer priset påverkar det i slutändan konsumenten.

Gällande ditt påstående om att vi korsar fingrarna vet vi att kunderna idag är mer pålästa än tidigare. Ditt engagemang är ett bevis på det.

Svaret på din "samvetsfråga" är att vi medvetet har valt den lägsta prisprofilen och därigenom kommer ut lågt i prisundersökningar jämfört med andra butiker i samma profil och endast något högre än lågprisaktörer. Såvitt jag vet råder det fri konkurrens även i Ockelbo och det förhåller vi oss till här på Ugglebo.

Du är välkommen att höra av dig till mig om du har ytterligare frågor och funderingar.

Mvh

Fredrik, Ica Supermarket Ugglebo, 0297-420 15

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare