Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + svar direkt: Vi får inte förutsättningar att jobba hemma

Jag tillhör den glömda gruppen som arbetar som medicinska sekreterare på Region Gävleborg. Inte nog med att vi har de lägsta lönerna i hela landet, vi har inte heller rätt utrustning för jobbet just nu. Ledningen (och även vi sekreterare förstås) vill att vi jobbar hemifrån så mycket det går på grund av nuvarande pandemi.

Vi jobbar gärna hemifrån när verksamheten tillåter det, men det är svårt när inte alla får bärbara datorer. Vi frågar efter rätt utrustning men får svaret att det inte är möjligt då det är "köpstopp".

Det verkar inte vara något problem att få bärbara datorer för personal som annars jobbar med patienter dagligen. Vad de gör hemma är en gåta i sig när de inte har patientkontakt?

Hur är det möjligt att inte alla medicinska sekreterare kan få bärbara datorer när man nu är tillsagd att jobba hemifrån så mycket som möjligt? Känns som ett omöjligt uppdrag när man sitter med stationär dator.

Medicinsk sekreterare

SVAR DIREKT:

Hej Medicinsk sekreterare!

Region Gävleborg följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

För anställda inom Region Gävleborg gäller vid hemarbete bland annat att arbetsuppgifter och befintliga verktyg ska vara sådana att arbetsmiljön är acceptabel för de medarbetare som arbetar på distans, och att det under dessa särskilda omständigheter inte finns möjlighet att anpassa arbetsplatser i hemmet.

Vårt råd är att du för en dialog med din närmaste chef om ni kan hitta en lösning som gör att du skulle kunna utföra arbetet hemifrån.

HR-avdelningen, Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare