Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare + Svar direkt: Vill inte själv bli gammal och beroende av hjälp

Som personal inom hemtjänsten är det nog inte många av oss som vill bli gammal och beroende av hjälp själva! Inte för att personalen inte bryr sig och gör sitt allra bästa, utan för att det tillåts sitta chefer som inte skapar annat än oreda och stress.

Ansvariga chefer verkar ha väldigt svårt att förstå att personalen också bara är människor. Som hur gärna man än vill inte kan orka med stress och oreda hur länge som helst.

Och hur kan Välfärd Gävle tillåta att personalen tvingas jobba i privata kläder eller samma arbetskläder i flera dagar? Bara för att det inte tillåts att tvättas i den tvättstuga som finns på arbetsplatsen? Mitt i en pandemi. Det är att leka med kundernas liv!

Hemtjänst personal Välfärd Gävle

Svar direkt:

Jag har tagit del av er insändare. Det är tråkigt att ni upplever mycket stress i ert arbete och att ni inte kan eller har möjlighet att använda och byta arbetskläder. Samtliga medarbetare inom hemtjänsten ska använda arbetskläder för att uppfylla de basala hygienrutinerna som gäller inom Välfärd Gävles verksamheter. Det är inte tillåtet att arbeta i privata kläder och ni ska självklart ha tillgång till arbetskläder och kunna byta dessa vid behov. För att vi ska kunna rätta till om något inte fungerar som det ska behöver vi veta vilken verksamhet det handlar om. Ni är välkomna att kontakta mig så att vi snarast kan lösa detta på bästa sätt. Ni når mig via Gävle kommuns kundtjänst 026-17 80 00.

Kia Fernlund, kontorschef Boende, Välfärd Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare