Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sverige borde fördöma barbariska attacker

Turkiet har sedan forntiden baserat sin politik på en hatfull etnisk modell när det gäller att hantera sina angelägenheter, och vi kurder i den ockuperade delen måste acceptera att vi är bergsturkar och avstå  från att använda vårt språk och vår kultur.

I motsats till dessa turkiska icke tillåtna rättigheter, där är det tillåtet i Kurdistan-regionen för andra nationer att utöva sin kultur, och regionen har inspirerat självadministrationen i Västkurdistan att bevilja turkmenerna alla rättigheter där.

Ibland beordrar Erdogan sin armé att inleda en attack mot kurdernas fästen i bergiga området och varje gång slår kurderna smärtsamma slag på turkiska armén på slagfältet.

Trots de civiliserade världsprotesterna mot de brutala operationer som påverkar de mest försvarslösa civila, struntar Erdogan i  uppmaningarna och  stoppar inte attacken. Misslyckandet var hans andel av de tidigare, och denna gång också.

Jag skyller på Sverige för att de inte fördömer dessa barbariska operationer.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare