Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sverige kan bli som Italien – och tvingas införa utegångsförbud

Sverige, vi har ett problem! Tyvärr lyssnar alltså regeringen för mycket på Anders Tegnell, en slags laboratioriemänniska med väldigt liten verklighetsanknytning. Han baserar sina beslut på att folk ska förstå och uppföra sig på ett sånt sätt som hans forskningar eller bakgrundsdata anser.

Jag har bott i Italien i 26 år och flyttade precis i tid hem till Sverige innan all brakade ihop. I början uppmanade de befolkningen att göra ungefär som Tegnell sade, sen såg de att alla inte riktigt förstod, så då stängde de skolor och lite till, folk förstod inte ändå och då small det till, ett jättestopp.

Min fru får gå runt med en lapp som förklara varför hon är ute, till exempel för att handla mat. Anser polis eller militär att det inte är en tillräcklig motivering riskerar man böter eller fängelse. Det här är inget jag hört eller sett på nätet, jag är i daglig kontakt med fru och barn i södra Italien.

Anders Tegnells teorier kan inte funka eftersom det finns så gott om egenkära egoistiska idioter som åker runt i världen. Folk tänker inte överhuvudtaget. Nu måste vi ta i med hårdhandskarna, annars har vi ett Italien 2 här hos oss.

Peter Thun, med fru och barn i Taranto

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare