Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta fram mer offentlig fakta och genomför en folkomröstning om vindkraften i Gävle

Under det senaste halvåret har vi kunnat läsa en hel del insändare och inlägg angående vindkraftsplanerna utanför Iggön och politiskt verkar Gävle kommun vara för en etablering med minsta möjliga marginal.

Utposten 1 ligger mycket nära land och alla som åkt sjövägen norrut ifrån Gävle vet att man passerar genom detta område, eller till och med på utsidan, men ändå har tydlig landkontakt.

Politik får vi ofta höra är att kompromissa, så då kanske denna kompromiss ska vara att godkänna de områden som ligger längre ut till havs och avslå begäran om etablering vid Utposten. En så stor vindkraftspark nära land kommer givetvis att påverka havsmiljön och det verkar alla vara överens om men man ställer detta emot andra vinster eller fördelar som värderas olika beroende på partitillhörighet.

Här kan man efterlysa fler synpunkter ifrån miljömyndigheter, naturskyddsföreningar och andra intresseorganisationer i den offentliga debatten. Ett stort beslut som kommer att påverka alla Gävleborgare för all framtid kommer att klubbas. Det innebär ett stort ansvar på de politiker som tar beslutet.

Mitt förslag blir därför: Bordlägg ärendet. Ta fram mer offentliga fakta och folkomrösta om detta vid nästa val 2020.

Lars Heaster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare