Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta hänsyn till ryttare och hästar på vägen!

Hästar väger oftast 300–500 kg, ett halvt ton. Vi ryttare rider oftast ut på vägarna eller i skogar där det kan åka bilar eller crossmotorcyklar. Hästar är otroligt känsliga djur även fast de ser riktigt tuffa ut. Rider man och hästen snubblar och man får hästen över sig då är det en stor risk att ambulans lär komma snabbt.

Det har hänt mig många gånger att jag ridit ut på vägen och en bil kommer i samma hastighet som man får köra, den saktar inte ner alls. Det gäller exakt samma med cyklar eller om ni springer, det gör samma skada.

Min häst är väldigt van med det, men inte andra hästar. Vissa hästar skenar iväg (kutar iväg och man får inte stopp på hästen), vissa hästar börjar hoppa runt i ren panik och det är en stor risk då att den går ut på hela vägen och blir påkörd. Vissa personer brukar spela väldigt hög musik när de åker förbi och det gör hästen också rädd.

Folk måste ta hänsyn när de ser hästar på vägarna. Hästar är farligt att rida även om det inte ser ut så. Att ramla av från en någon meters avstånd i snabb hastighet är inte så skönt.

Folk måste tänka att hästar inte är som en liten hund. Hästar är flockdjur OCH flyktdjur, så fort de blir rädda springer de direkt till sin flock eller bara springer och det tar inte stopp för den.

Snälla människor, visa hänsyn!

Pauline Björnmyr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare