Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack för alla applåder – men vad gör regeringen?

Jag vill så gärna tacka alla som applåderar för oss vårdpersonal – vi är alla tacksamma, sjukhuspersonal samt äldreomsorgspersonalen!

Men vad gör regeringen? De slänger just nu ut pengar åt höger och vänster, men vi undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, kämpar med våra liv som insats varje dag, men syns det i våra lönekuvert? Svar nej, många av oss får inte ens ut 20 000 efter skatt, det är mer normalt att den ligger runt 15 000 efter skatt.

Vi går till jobbet varje dag med kassa arbetsvillkor och löner som inte går att leva på. Vi höjs till skyarna just nu och är tacksamma för det. Men det måste också visa sig i lönekuvertet att vi gör ett så fantastiskt jobb.

Hjältar i all ära, men hur ska ni uppskatta era hjältar? Det räcker inte med godis! Kom ihåg att många av oss som jobbar i vården också ingår i riskgrupper.

Undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare