Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack, Karl Gustaf Skoog!

Så länge jag bott i de här trakterna (cirka 40 år) har jag läst dina insändare i den här tidningen och begrundat din kunskap och klokhet.

För några år sedan skrev du att du avsåg att sluta delta i debatten och gjorde även ett uppehåll, något som jag verkligen kom att sakna.

Jag har alltid varit tacksam för dina debattinlägg, som med din sakkunskap och patos givit mig och troligen många andra stöd och bekräftelse i form av fakta när det gäller i vad vi känt i många politiska men även rent humanitära frågorna.

Numera förs många debatter om viktiga samhällsfrågor på ungefär samma nivå som tjafsandet på skolgården när man var i 10-årsåldern och att se på fakta verkar bara vara att krångla till det. Tyvärr verkar även många framstående politiker ha lockats med i Facebook/Twitter-jargongen (där vad som helst kan framföras hur som helst) när de får chansen att yttra sig i ”seriös” media.

Globalt sett ser det faktiskt ännu mer oroande ut än i Sverige, men några svenska politiker har verkligen lärt sig detta debattformat, och där finns ju redan en del förebilder ute i världen där twitter-politik har fått genomslagskraft, till exempel Donald Trumph, Boris Johnson, Bolsonaro och en del potentater i Östeuropa.

Världen skulle behöva fler som dig, Karl Gustaf Skoog!

Carl-Henrik Lindgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare