Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk att en mikroorganism kan skapa sådant kaos och sådan skräck

Tänk ändå att en så liten sak som en pytteliten mikroorganism, som detta virus är, kan skapa så stort kaos och skräck i hela världen. Göra så att regeringar bävar inför denna farsot, företag varslar och penningkarusellen stannar av.

Detta virus är mer kraftfullare än Greta Thunbergs ord och klimatrörelsens önskan om en renare luft, ty den har saktat ner koldioxidutsläppen

Detta virus gör att ekonomier kraschar, börskurser faller och oljepriser störtdyker ner på bottennivåer, den skapar ett inferno av känslor som sprider sig som en löpeld genom land till land.

Allt står still, gränser stängs, matvaruaffärer länsas, människor låser sig inne för att inte bli smittade av denna farsot, en liten molekyl som ingen kan se med blotta ögat. Men får man den i sig kan den, om du har otur min vän, förlora livet, för den gör ingen skillnad om du är fattig eller rik, ung eller gammal, vit eller svart. Nä, den går genom alla nationers gränser med ett enda syfte – att fånga dig och göra dig sjuk.

Men den gör även så, denna lilla organism, att solidariteten växer, man hjälper varandra på många sätt, det bildas allianser inom politiken som ingen sett förut, man jobbar med varandra istället för emot, fiender skapar vapenvila i denna orostid.

Men ändå finns det vissa som inte kan släppa detta att det är någons fel, att det är någon som gör fel, skulle man gjort så och så, så skulle det varit rätt väg att gå. Man litar inte på nyheter utan söker sig till nyheter som inte är rätt på något sätt, man vill strö salt i ett öppet sår, man vill inte att folk förstår.

Man skapar konspirationsteorier hit och dit om att någon gjort så eller si, vad vet vi?

Det vi vet är detta, att denna lilla mikroorganism, den bryr sig inte om du har rätt eller fel, utan den tar dig ändå för den vill göra dig sjuk.

Så förstå: tvätta dina händer, håll avstånd, var hemma om du känner dig sjuk. Så kommer vi att klara av den till slut.

Uffe Skribent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare