Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om samma löneprincip kunde gälla undersköterskor!

Jag läste i förra veckan om Magnus Jonssons höjda styrelsearvode i Ockelbo Vatten. En höjning från 2 300 kronor i månaden till 17 000 kr i månaden!

Jag läser vidare att "representanter från Ockelbo kommun anser det viktigt att följa Gävles politikerarvoden".

Synd att inte samma princip, som tycks gälla politikerarvoden, även tillämpas vid lönesättning av till exempel en undersköterska i samma kommun. Alltför länge har Ockelbo spelat i den absoluta bottenligan vad gäller löner inom kommunal vård och omsorg.

Vad skulle en motsvarande höjning av inkomst innebära för oss undersköterskor? Att vi plötsligt kan försörja oss på våra löner? Att vi efter ett helt arbetsliv slipper bli fattigpensionärer?

Bara att följa lönerna i Gävle kommun skulle ge oss flera sköna tusenlappar extra i plånboken varje månad.

Argumenten vi får höra är - till skillnad från Magnus Jonsson - att vi Inte kan förvänta oss samma lönenivå i en mindre kommun som i en större.

Ola Nilsson, projektledare för arvodesbestämmelserna, kanske är något på spåret när han säger att "kommunens storlek har ingen betydelse..." "Det känns inte rätt att säga att nivån på ordförandejobbet är mindre viktigt för att det är i en mindre kommun".

Är våra löner i förlängningen då ett tecken på att Ockelbos politiker anser att undersköterskans jobb är mindre viktigt i en mindre kommun?

Fattiglappen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare