Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om socialdemokrater – rösta nej till vindkraften 30 mars

Kommunstyrelsen har nu med sju röster mot sex beslutat föreslå kommunfullmäktige den 30 mars att rösta ja till denna stora vindkraftpark utanför vår kust och då framförallt Utposten i närheten av Iggön och Norrsundet.

Att MP, C och V röstar förblindat ja till dessa vindsnurror är ju förståeligt, för de är så besatta av detta. Däremot funderar man om Socialdemokraternas syn på detta. Man får intrycket att de är för bara på grund av de vill sitta kvar vid makten och därför röstar ja till vansinnet.

Vi medborgare har inte fått någon vettig förklaring varför vi ska exportera el till andra länder på vår naturs bekostnad.

Jag har hört den del människor som alltid röstat på S. Nu börjar tveka om de ska göra så i fortsättningen. Detta gäller även i rikspolitiken, för där är det ju det lilla MP som styr.

Hoppas nu att det nu är några enskilda ledamöter i S som röstar mot partipiskan, som Helene Åkerlund gjorde, och röstar nej den 30 mars.

Vi medborgare har inte fått någon vettig förklaring varför vi ska exportera el till andra länder på vår naturs bekostnad. Gävle kommun ligger lågt på listan i Sverige om att vara företagsvänliga. Men nu låter man ett litet bolag  som inte är från Gävle tjäna miljoner med en insats på 50 000 kronor i aktiekapital  och som förstör vår kust och då framförallt vid Utposten. En fråga till Naturskyddsföreningen vad står ni denna fråga? Hitintills har inget svar getts. S tänk om och rösta nej den 30 mars 2020

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare