Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk till innan ni gör fler försämringar för oss som arbetspendlar i länet!

Nu får det faan vara nog! Sätter kaffet i vrångstrupen när man läser morgontidningen – ”Nya neddragningar i regionens kollektivtrafik” i stora rubriker. Var det ska ske och vilka turer som kommer att beröras utreds just nu, säger Jan Lahenkorva (S), förste vice ordförande i Region Gävleborgs hållbarhetsnämnd.

Då kan man ställa sig den enkla frågan om politikerna som sitter i Hållbarhetsnämnden inom Regionen tänkt nåt över huvud taget. Vi är åtskilliga som arbetspendlar inom länet och betalar dyra pengar för månadskort, antingen med SJ-tillägget eller utan för att kunna passa jobbtiderna så att arbets- och familjepusslet går ihop. Eller ska vi starta egna pendlargrupper med bil?

Hur många av er politiker som sitter i Hållbarhetsnämnden arbetspendlar varje dag? inte många skulle jag tro, och skulle ni resa kollektivt så har ni Regionens tjänstekort till ert förfogande, för ni betalar ju inte själva när ni skall på möten inom ert politiska förvärv!

Tänk nu till både en och två gånger innan ni gör någon förändring av kollektivtrafiken till det sämre! Ni vill ju att vi ska resa mer kollektivt. Men redan nu ser vi försämringar på tågsidan, 3-vagnars X-tåg utbytt mot 2-vagnars inlånat tåg (Blå Tåget) på 8.00-turen mot Ljusdal som är kallt som sjutton fast värmen är på. Och rätt som det är så blir det stopp på linjen när tågets (ATC) säkerhetssystem fallerar och det blir att åka i reducerad hastighet till nästa station.

Vart är vi på väg…det kan man undra.

Förbannad pendlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare