Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänker SD dansa efter Moderaternas pipa i Gävle kommun?

I diskussionen om att det pågår en ny politisk blockbildning i Gävle mellan M, KD och SD, är utgångspunkten hela tiden om M kan att acceptera SD som fullvärdig samarbetspartner. Det är i och för sig en rimlig vinkel, men faktiskt bara halva sidan av saken. För vad tycker egentligen SD i Gävle?

Från Moderaternas sida här i kommunen har man stenhårt förnekat att det finns några som helst möjligheter till en närmare arbetsrelation mellan de två partierna. M i Gävle uttrycker klart och tydligt att man inte vill ha något alls med SD att göra. Det har man gjort alldeles klart genom att blankt avvisa allt samarbete, samverkan och samtal. Det finns inte och kommer inte att finnas något nytt block, är Moderaternas lokala hållning. Däremot ser M i Gävle gärna att SD lojalt röstar på deras förslag men utan föregående samtal eller samarbete.

När M nu tar så tydligt avstånd, är det viktigt att Gävleborna får veta hur SD ser på Moderaternas starkt avvisande hållning. Är SD beredd att stödja M utan att få något tillbaka, utan att föra samtal eller samarbeta? Jag tycker att det verkar orimligt av M, att förvänta sig att SD ska dansa efter Moderaternas pipa som underdåniga stödhjul. SD är ju ändå ett minst lika stort - om inte större - parti!

Ett klarläggande från SD vore nog ändå bra, för alla som följer den pågående diskussionen.

Jerka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare