Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tar vi vårt ansvar för miljön och klimatet?

Har just kommit hem från en trevlig långhelg i Moskva, för övrigt en sevärd stad för er som ej varit där tidigare. Dock var det några saker jag reagerade starkt på, gällande världens miljö- och klimatpolitik samt vilket ansvar vi som individer samt företag och organisationer har och tar.

• Vid flygresan till Moskva flög vi reguljärt (jag vet, att över huvud taget flyga är inte bra miljömässigt), med ett plan med uppskattningsvis 200 platser. Vi var max 30-40 passagerare plus personal på denna flight. Detta var bara ett flygplan, skrämmande att tänka på hur många plan som varje dygn flyger omkring, inte ens halvfyllda.

• Under frukosten på hotellet bytte personal min servett, i tyg, fyra gånger(!), det vill säga nästintill direkt när jag torkat händerna eller munnen. Vilket slöseri! Det slutade med att jag tog med min "smutsiga" servett när jag hämtade mer mat, för att slippa få den utbytt.

• Hotellets handdukar byttes varje dag trots att vi hängt upp dem på tork, vilket brukar betyda att man kan använda dem igen. En dag bytte man till och med två gånger.

Detta är bara tre saker jag tänkte på under en resa under några dagar, ta då i betänkande att detta och ett otal andra miljövidriga handlingar pågår över hela världen, varje dag, året runt.

Vi måste genomskåda att kapitalismen lurat oss till att tro att ekonomisk tillväxt är en naturlag.

Daniel Resare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare