Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trump är en förebild för KD, SD och MUF

Donald Trump kan i kraft av sitt ämbete tillskansa sig timmar med tv-tid. Den utnyttjar han för att framhäva sig själv. Misshagliga reportrar med relevanta sakfrågor avspisas och förpassas ur sändningen. Det har till och med gått så långt att stora tv-kanaler stängde ner och lämnade presidentens propagandaföreställning.

Grundläggande för Trump är att ifrågasätta forskning och vetenskap. Känns det igen? Låt mig påminna om att kristdemokrater, sverigedemokrater och moderata ungdomar känner stor samhörighet med Trumps politik. De har etablerat kontakter och gjort studiebesök i USA för att dra lärdomar av hans kampanjer.

Vår inhemska höger är fylld av avund då de på plats kan avnjuta hans välregisserade frälsningsmöten. Där hyllas den ena fördomen grövre än den andra och vetenskapliga fakta och argument blir föremål för skrattsalvor. Jimmie Åkesson blir våt i brallan vid tanken på att få samma hyllningar.

Trumps framträdanden kan locka oss till skratt, men för vår högeropposition är han ett föredöme. Vi ska inte hysa några illusioner om att vi kan omvända klimatförnekare och våra inhemska Trumpanhängare. Men som vanlig tänkande svensson ska du inte låta dig  påverkas av deras försåtliga argument. Låt dig inte heller dras med på deras reaktionära ökenvandring. Lita till vetenskapen  utan att förledas av politiska pellejönsar som gör allt de kan för att få tv-tid och mediautrymme. Tänk själv för du har mer rätt än de.

Hans Skagerlind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare