Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tydligen är det Gävle  som skall rädda Sverige och världen

Replik på debattartikel från MP: Vänsterpartiet sviker i klimatfrågan när det väl gäller

I debattartikel den 20 maj skriver MP:s politiker i Gävle där de tycker att V skall ändra åsikt om de monsterbyggnader utanför Iggön och Norrsundet som Svea vind vill bygga. MP anger i sin argumentation att vi måste ställa upp för miljön och se till att Sverige inte får elbrist. Tydligen är det Gävle  som skall rädda Sverige och världen. Är det MP:s plan att Gävle ska bli bäst i världen till vilket pris som helst? Det är ju konstigt när det blir tvärtom om detta genomförs.

Det är även konstigt att ett parti som är för miljön vill förstöra den. MP har ju föreslagit att vi inte ska ha några gruvor. Hur är tanken var vi skall få all betong och järn ifrån? Nu måste vi öka takten på dessa för att få fram flera tusentals ton av betong och järn som skall läggas på botten som tidigare varit så känslig.

MP har vidare erfarit att Svea vind kommer med en ny ansökan. Det tror jag också  och det är det som är taktiken i detta fula spel från bolaget. Har inte MP förstått det? Det har inget med att ansökan skall kompletteras utan det har med att blivit ett nej i kommunfullmäktige och genom detta nej hade frågan varit borta från dagordningen. Svea vinds skäl till att bygga dessa anläggningar är att tjäna stora pengar. I och för sig är det inget konstigt att bolag tjänar pengar, men de borde vara ärliga och tala om det och inte ange att de är där för miljöns skull.

Bolaget kan ju börja med att tala om hur de tänkt med finansieringen och ägande. Men det vill de inte göra. Frågan är varför, och att inte politikerna som är för detta ställer den frågan. En annan fråga som kan vara intressant är vad  har ägarnas engagemang för miljön bestått i och vad har de gjort tidigare. Jag tycker det konstigt att S, C och MP inte ställt kritiska frågor till bolaget. Jag tror ingen som är emot bygget vid Utposten 1 är emot vindkraft till havs, bara det byggs längre ut.

Ni i MP försöker övertyga V att ändra inställning. Tänk tvärtom och ändra er i stället och ta upp huvudena ur sanden. Helene Åkerlind hade helt rätt när hon i kommunfullmäktige föreslog att frågan kan bara tas upp efter nästa val. Jag förstår att MP inte är så intresserad av det

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare