Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tyska är slöseri med tid

Annons

I skolan måste man välja ett tredje språk. Det vi fick välja mellan var tyska eller spanska. Vår skola hade inte franska eftersom att det inte fanns några lärare till det.

Vi valde tyska och det var ett stort misstag! Vi har testat på spanska också men man sjöng bara inför klassen där. Vi tycker inte om tyska för att det är för svårt. Alla β och konstiga stavningar men grammatiken är svårare.

Jag kan knappt stava rätt på svenska och jag har bott i Sverige i hela mitt liv. Hur ska jag då kunna klara av tyska? Tyska är ju enormt mycket svårare än svenska!

Tyska tar ju också bara all tid i skolan som man hade kunnat ha på andra viktigare ämnen, som matematik och bild! Matten har man faktiskt användning för i framtiden. På bilden kan man uttrycka sig på ett annorlunda sätt som är bättre.

Dessutom kommer man aldrig ha nytta utav tyska. Vi kommer ju aldrig åka till nått ställe där de pratar tyska. Det finns ju liksom engelska också som är vårat världsspråk!

Vi vill ha rättvisa i världen och slippa tyskan i skolan! Vi anser att man inte ska behöva ha tyska i skolan. Det är bara slöseri med annat. Ska verkligen alla ungdomar i dagens samhälle behöva ha ett tredje språk om det inte ens kan två så bra? De blir bara förvirrad och blandar ihop språken.

BrumBRum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare