Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ungdomar, ta chansen nu att sommarjobba!

Nu när det är stopp för utländska medborgare att komma till Sverige och säsongsjobba under sommaren på grund av coronakrisen. Då är det tur att vi har så många arbetslösa friska svenska ungdomar som verkligen längtar att få komma ut i till exempel skogen och plantera skogsplantor och inandas frisk skogsluft.

LÄS MER: Skogsplantering hotas när thailändare hindras komma till Sverige – nu söks svenskar i stället

Eller varför inte prova på den viktiga arbetsuppgiften som heter röjning. Hur mycket röjningsarbete med röjsåg som helst finns att utföra, det är bara att suga i. Att verkligen stå ut med olika väderfenomen varje dag, att känna av varje fiber i kroppen, att känna svetten bryta fram av hårt arbete, det är att växa upp och hädas. Det finns inte en chans att du drar på dig ölmage och bilringar runt midjan under sommarlovet.

Eller varför inte hjälpa till på lantbruken runt om i landet. Det finns säkert mycket fysiskt stimulerande arbetsuppgifter för båda könen. Många bönder och andra odlare skriker efter arbetskraft.

Jag förstår att du längtar och knappt kan bärga dig när du läser detta men var lugn, det är bara att ta kontakt med arbetsförmedlingen så guidar de in dig inom rätt arbetsområde helt gratis, inga problem.

Det måste ju vara underbart att komma upp om morgnarna och slita sig från mobilen och laptopen och bara få vistas ute i det fria och dessutom tjäna pengar.

Det måste väl dessutom vara underbart att komma tillbaka till skolan i augusti, vältränad, brunbränd och fräsch och veta att man gjort något vettigt under sommaren.

Alla de arbetsuppgifter jag nämnt håller dig på tryggt avstånd från coronasmittan, du slipper hänga hos kompisar till sent in på natten, du måste sova för att du är trött eftersom du har varit ute i friska luften hela dagen från tidig morgon och utfört fysiskt arbete.

Det är många som tvivlar på dagens ungdomar och säger att de inte tål något fysiskt ansträngande jämfört med vad deras föräldrar gjorde i motsvarande ålder. Visa nu hur fel de har och ta dig an någon av uppgifterna under sommaren.

Jag vet vad jag pratar om, gjorde ungefär så här själv när jag växte upp under sommarloven och än lever jag och mår bra.

Lycka till!

70 plussare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare