Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Upp till bevis Svea vind!

I söndags beslutade Vänsterpartiet att inte stödja er ansökan om vindkraft vid Utposten. Som av en händelse kom ni strax efter på att dra tillbaka er ansökan hos Mark- och Miljödomstolen för att ni skrivit fel i den. Till lokalpressen var ni dock tvungna att säga som det var på grund av ett blivande veto från kommunen.

Nu har Svea vind arbetat i flera år med det för er så livsviktiga projektet för jordens överlevnad. Är det inte dags att ni två ägare nu redovisar ert djupa engagemang för klimat och miljö genom åren? Vilka organisationer och föreningar har ni verkat i? Vilken forskning har ni bedrivit och vilka spår har ni avsatt inom miljörörelsens alla olika sammanhang? Har ni skrivit debattartiklar eller finns annan dokumentation över ert genuina engagemang för klimatet?

För det kan väl inte vara så, hemska tanke, att ert stora intresse för klimatet uppstod den dag ni kom på att ni kunde göra en stor förmögenhet på era förvärvade kunskaper inom juridik och byråkrati? En mångmiljoninkomst genom att sälja ut och förstöra flora och fauna i våra kustvatten till i värsta fall utländska diktaturers finansiärer.

Hur långvarigt och grundmurat har ert miljöintresse varit?

Kransalgen

Svea vind offshore har fått möjligheten att bemöta insändaren, men avstår.

/Insändarredaktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare