Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Uppenbart att politikerna inte vill ha en dialog om skolan

Artikel 21 av 25
Hur ska skolan i Sandviken se ut? Läsarnas och politikernas åsikter
Visa alla artiklar

Skolhusplanen i Sandviken presenteras som den enda lösningen på kommunens alla problem kopplat till skolan och säljs in med budskapet ”Lita på oss och ge oss 2,2 miljarder av era pengar så fixar vi allt”.

Det finns flera frågetecken med det påståendet. En av dessa är att förtroende förtjänar man och bygger upp över tid, ofta i form av sina handlingar. Samma politiker och tjänstemän som nu vill att kommunens invånare ska ge dem 2,2 miljarder in blanco är de som har varit ansvariga för skolan i kommunen de senaste 15–20 åren. Resultatet då? Ja, sjunkande resultat, högre kostnader och en konstant strävan av att centralisera allt mer av verksamheten. Det senare gäller både organisation och skolor där stängningen av Jernvallens högstadium är den senaste brickan i spelet, men exemplen är många.

LÄS MER:

Sandvikens plan på förskolebyar får kritik

LISTA: Skola för skola – så många miljoner kostar satsningen på skolbyar i Sandviken

Så kan Sandvikens framtida skola och förskola se ut – tre grundskolor i "skolbyar"

Med minimal insyn och en snäv uppdragsbeskrivning så presenteras vi nu en enda lösning på utmaningarna skolan står inför i Sandviken. Som i alla frågor som rör skolan i kommunen så är det uppenbart att man inte vill ha en dialog, utan man vill snabbt trycka genom förslaget innan motvinden blir för stark. Det gäller ju bara att få de 2,2 miljarderna så är ju problemet med skolan löst, och i förbifarten nämns att man kommer behöva sälja ut kommunala tillgångar som en del av finansieringen. PWC kanske kan ge kommunen nya goda råd hur den transaktionen ska lösas.

Besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare