Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Upplösningen på mordet på Olof Palme blev en flopp

Det utlovade beviset om vem som mördade Olof Palme blev en flopp. Vad man förvånas över är att man så säkert kan ange en död person som skyldig och sen lägga ned utredningen. Den utpekade kan inte försvara sig och han kanske har anhöriga som borde få försvara honom. I varje fall är det allvarligt att bli beskylld för mord när det inte är klarlagt.

Det verkar som beställningen av det här mordet var beställt från högre håll, därför vill man kunna avsluta den nu när de flesta har glömt ärendet.

Det var synnerligen märkvärdigt att Lisbeth Palme skulle ha sinnesnärvaro att observera något i omgivningen. Hon var ju själv sårad av en kula och hennes man låg död på gatan.

För övrigt att påstå att  en gravt handikappad man skulle kunna springa upp för trapporna verkar vara styrt åt en person som alla kunde tro var förövaren. Då hade allt varit glömt, nu kommer det att leva tills den verklige mördaren på sin dödsbädd ångrar sig och erkänner.

Den första utredaren befanns sig i Dalarna då det skedde och verkade vara klar över att han skulle få utreda ett så allvarligt mord, varför han åkte hem omedelbart. Hans utredningsinsats verkar ha sin grund i att han läst någon detektivroman.  Columbus verkade vara förebilden.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare