Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Usel idé att ta bussen för att kunna coronatesta mig

Jag blev konfunderad häromdagen, måste jag säga. Efter en tid med kraftig hosta och tung andning ringde jag så klart hälsocentralen för att få uppkollat så det inte är corona. Jag vill ju inte riskera att smitta någon, även om jag försöker hålla avstånd, med mera.

Självklart ansåg de att jag måste kollas, speciellt som jag snart är 60. Jag skulle ta mig till tälten utanför akuten i Gävle för provtagning. Fint, men jag bor i Hofors! Utan bil! Ja, då får du ta bussen, fick jag till svar vid hög reflektering över hur jag skulle ta mig dit.

Ok. Jag som eventuellt coronasmittad ska alltså sätta mig på den kommunala bussen, hur lång tid tar den? Mellan 1 och 2 timmar. Vilka är med på bussen och utsätts för smittan? Busschauffören så klart, äldre? Barn? Föräldrar? Medelålders? De med nedsatt immunförsvar? Är det vettigt? I mitt huvud där vi är tillsagda att förhindra smittspridning så är svaret nej.

Jag väntar nog och hoppas på att det går över, annars får det bli blåljus in, då är smittorisken minimal i alla fall, även om utgångsläget för min del är avsevärt sämre. Borde det inte gå att testa på alla hälsocentraler?

Hillevi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare