Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är syftet med det illvita skenet från Dalapalatsets torn?

För en dryg vecka sedan noterade jag och min make ett skarpt vitt sken från Dalapalatsets tak. Eftersom takrenovering pågår trodde vi först att det var en bygglampa som glömts i påslaget läge. Men sen insåg vi att det nog handlar om något annat. En starkt lysande ljusslinga omgärdar byggnadens östra torn och lyser dag som natt. Inget angenämt sken från vår horisont, tvärtom obehagligt skarpt. Dessutom förvanskar det en av Gävles allra vackraste byggnader.

För en vecka sedan mejlade vi Gävle kommun med frågan om bygglov getts till denna ljusinstallation, fick ett ärendenummer samt uppgiften att vi skulle bli kontaktad snarast. Sedan har inget hänt. Ljusslingan lyser dag som natt och vi har slutat titta ut genom fönstret. Vår vackra utsikt över genuin Gävlemiljö är förstörd av detta illvita sken. Ljusföroreningen syns på långt håll från olika platser och lyser skarpt ända in i vårt vardagsrum. Vad är syftet?

Camilla Dal och Per Jansson, Brynäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare