Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör du själv för att hjälpa flyktingarna i läger?

Svar till Daniel: Jag känner sorg över hur vårt samhälle blivit

Daniel, tänk ett varv till!

Behjärtansvärt naturligtvis, men låt oss börja med frågan: Vad försakar du själv för att hjälpa dessa individer? Har du inte sjukförsäkring, föräldrapenning, fri sjukvård, VAB-dagar, pension, ett socialt system som tar hand om dig om nu något skulle gå på tok i livet, kan du tänka dig att dela med dig av detta, och hur?

Det är dina föräldrar och äldre och anhöriga som skapat detta för dig, många gånger genom fackföreningsmöten, demonstrationer, etcetera Hur många fackföreningsmöten har du deltagit i för att bevaka dina rättigheter?

Du tycker att vi har råd. Vad baserar du det på? Troligtvis, när jag läser dina ord, så är du ung, kanske född i gratisgenerationens 90-tal. Tala om vad du avstår av fiber, mobiler, datorer försäkringar, löneförhandlingar, och så mycket mer.

Vi har ett fint samhälle, skapat av tidigare generationer och ska så förbli. Sverige hjälper mycket via bistånd och det tycker jag räcker, för du tror väl inte att de som sitter i dessa läger ska ha samma förmåner som du, om du ekonomiskt ska bidra till den själv tillsammans med dina likasinnade?

Butter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare